Veelgestelde vragen

DE PCR-TEST (incl. reiscertificaat)

Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Je bent zo altijd goed op de hoogte voordat je een afspraak maakt.

WANNEER EEN PCR-TEST?

Een PCR-test is vandaag de dag nodig om te kunnen reizen naar het buitenland. Na het afleggen van een PCR-test waarbij de uitslag negatief is, ontvangt u van ons een reiscertificaat.

Enkele landen accepteren overigens een antigeen(snel)test (met reiscertificaat). Laat u goed informeren voordat u op reis gaat. Op onder andere https://www.iatatravelcentre.com/world.php kunt u controleren wat de eisen zijn per land.

HET REISCERTIFICAAT

Is de uitslag negatief? Dan krijg je een COVID19 reiscertificaat toegestuurd. Het reiscertificaat is in het Engels. De volgende punten staan op het reiscertificaat:

Uw gegevens
– Volledige namen;
– Geboortedatum;
– Geboorteplaats;
– Documentnummer van paspoort of ID-kaart.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het correct invoeren van uw gegevens.

Testgegevens:
– Dat het gaat om SARS-CoV-2 – RT-PCR – NASAL/ORAL;
– De uitslag;
– Handtekening / stempel van de arts;
– Datum van test en afgifte reiscertificaat.

Het verschilt overigens per land hoe lang een dergelijke reiscertificaat geldig is. De ene land hanteert 72 uur en de ander 48 uur. Controleer dit bij https://www.iatatravelcentre.com/world.php of nederlandwereldwijd.nl

HOE ONTVANG IK DE UITSLAG

Je ontvangt de uitslag via e-mail op het e-mailadres dat is doorgegeven bij de boeking. Op verzoek kunnen wij het reiscertificaat voor u uitprinten. Dit zal dan de volgende dag vanaf 10:00 voor u klaarstaan.

Je ontvangt van ons geen ophaalcode. De overheid heeft ons (nog) niet gekoppeld met de CoronaCheck-app. Ons reiscertificaat volstaat om mee te reizen!

IK BEN ONLANGS GEVACCINEERD. HEEFT DIT INVLOED OP DE UITSLAG VAN DE PCR-TEST?

Nee. Een vaccin heeft geen invloed op de uitslag van een PCR-test.

HOE LANG VAN TE VOREN MOET IK TESTEN?

Als u voor 13:00 test heeft u dezelfde dag, ‘s avonds, de uitslag rond 21:30 uur.

Voorbeeld:
Uw vlucht gaat op 15 augustus om 16:00. U kunt zich dan laten testen op 14 augustus vóór 13:00 zodat u de uitslag in de avond ontvangt en de volgende dag op reis kunt. U kunt zich ook eerder laten testen, maar controleer hoe lang de PCR-test geldig is voor desbetreffende land.

DE CORONATEST

Wij hebben de veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Je bent zo altijd goed op de hoogte voordat je een afspraak maakt.

WANNEER DE ANTISTOFFENTEST?

Als je denkt dat je in aanraking bent geweest met het virus zal je lichaam binnen enkele dagen/weken antistoffen aanmaken. De COVID-19 sneltest is een “Corona”-antistoffen sneltest, die gebruikt wordt bij het opsporen van SARS-CoV-2 antilichamen in het bloed. COVID-19 is de luchtwegaandoening, veroorzaakt door het SARS-CoV-2 coronavirus.

VERVANGT DE ANTISTOFFENTEST DE GGD TEST?

De Covid-19 sneltest is geen vervanger van de GGD corona test. Bij de Covid-19 sneltest wordt op 2 types antistoffen getest: IgM en IgG. IgM antistoffen (immunoglubuline-M) worden gevormd in een vroeg stadium na een infectie tijdens de eerste afweerreactie. IgG antistoffen worden in een later stadium gevormd door het lichaam. Bevinden beide zich in het bloed dan wordt immuniteit opgebouwd. Het is dus geen virus-RNA-test (PCR-test) zoals de GGD uitvoert. De test geeft niet aan of u een acute infectie hebt.

ZIJN ONZE TESTEN GOEDGEKEURD?

Ja. De antigeentest is een door het RIVM goedgekeurde covid19 sneltest. De antistoffentest is een CE goedgekeurde test met een IVD keurmerk.

IK BEN POSITIEF GETEST. BEN IK NU IMMUUN TEGEN HET VIRUS COVID-19?

Immuniteit tegen het coronavirus op basis van antistoffen verdwijnt meestal na enkele maanden. Dat blijkt uit een studie van het prestigieuze King’s College in Londen. Op basis van de huidige inzichten over immuniteit na het doorlopen van een virusinfectie wordt verondersteld dat bij een positieve IgG antistoffentest er geen sprake meer is van een acute besmetting en dat er immuniteit opgebouwd is.

IK DENK DAT IK IN AANRAKING BEN GEWEEST MET COVID-19. TOT HOELANG IS DIT AANTOONBAAR?

De test kan maanden na de besmetting nog verifiëren of de antistoffen aanwezig zijn in je lichaam.

IK BEN POSITIEF GETEST. BEN IK NU NOG BESMETTELIJK?

De antistoffentest laat niet zien of je nu (nog) besmettelijk bent. Als je 24 uur geen klachten (koorts, hoesten, verkoudheid) meer hebt, en het is een week nadat je ziek bent geworden, kun je in elk geval geen andere mensen meer besmetten. Aldus het RIVM

Word je positief getest door onze antigeentest, dan bent u wel besmettelijk voor uw omgeving!

DE AFSPRAAK

HOE MAAK IK EEN AFSPRAAK?

Je kan makkelijk (alleen) online een afspraak plannen. Klik hier!

IK BEN VERHINDERD. KAN IK MIJN AFSPRAAK ANNULEREN?

Ja, dat kan. Stuur ons een e-mail met uw voor- en achternaam en wij zorgen voor een terugstorting. Bij annuleringen binnen 24 uur (van uw initiële afspraak) berekenen wij altijd 40% kosten. Let op: Annuleren kan tot 1 uur voor uw afspraak; daarna wordt altijd 100% in rekening gebracht.

Annuleringen worden doorgaans binnen 5 werkdagen verwerkt.

IK BEN VERHINDERD. KAN IK MIJN AFSPRAAK VERSCHUIVEN?

Ja, dat kan. Stuur ons een e-mail met jouw voor- en achternaam en de nieuwe gewenste datum & tijdstip. Wij zullen jouw afspraak dan mits mogelijk verschuiven.

DE UITSLAG

HOE ONTVANG IK MIJN UITSLAG?

Bij ons hoef je niet te wachten op je uitslag. Na het afleggen van de test zorgen we ervoor dat je binnen 15 minuten de uitslag per e-mail ontvangt met hierin tekst en uitleg over de uitkomst.

IK HEB MIJN UITSLAG NIET ONTVANGEN. WAT NU?

Binnen 15 minuten na het verlaten van onze testlocatie zal je de uitslag per mail hebben ontvangen. De e-mail zou eventueel in de SPAM zijn terecht gekomen. Na 20 minuten nog niets ontvangen? Mail dan naar info@coronatestalmere.nl.

HOE BETROUWBAAR IS DE UITSLAG?

Deze Covid-19 sneltesten zijn onderzocht door vele artsen en medici. De antistoffentest kent een klinische gevoeligheid van 94,4% en klinische specificiteit van 98%. Deze antistoffentest heeft een hoge betrouwbaarheid. De test is 99,3% nauwkeurig.

Onze antigeentest is een RIVM goedgekeurde sneltest met een klinische gevoeligheid van 96,52% en een klinische specificiteit van 99,68%.

Disclaimer
De antistoffentest kan de aanwezigheid van het virus niet confirmeren, alleen het bewijs van een (recente) infectie, maar het biedt een bewijs voor medici om de juiste diagnose samen met andere onderzoeken en om te beginnen met de behandeling van patiënten.